Säiliöt pastörointiin ja säilytykseen


Kun mehu on puristettu, se ei ole vielä valmis tuote. Tuore omenamehu säilyy keskimäärin 3-4 päivän ajan jääkaapissa. Säilyttääksesi mehun talven yli täytyy se pastöroida tai kuumentaa. Mehun kuumennus tuhoaa hiivat, jotka aiheuttavat ruuan käymisen. On tärkeää mainita, että riittää kun mehu kuumennetaan 78-80 °C asteeseen. Ei ole tarpeen keittää mehua. Pastöroitu omenamehu pysyy tuoreena vähintään 12 kuukautta.

Tavallisesti keittiön kattiloita ja kulhoja käytetään suurten omenamehu määrien pastörointiin hellalla ja kuuma mehu pullotetaan lasipurkkeihin tai pulloihin. Tätä voidaan merkittävästi yksinkertaistaa käyttämällä ruostumattomasta teräksestä valmistettua säiliötä, joka sopii pastörointiin ja pitkäaikaiseen säilömiseen. Mehu kuumennetaan sähköisellä pastörointilaitteella. Mehu voidaan pastöroida ja varastoida samassa astiassa useita kuukausia pastöroinnin jälkeen.
Säiliöissä on ilmatiivis kelluva kansi öljysinetillä. Kannen ansiosta pastöroitu mehu ei käy ja säilyttää makunsa. Jo muinaiset roomalaiset käyttivät öljyä viinin varastoimiseen kaatamalla sitä viinin päälle, joka luo ilmatiiviin kerroksen sen päälle. Öljy muodostaa virvoitusjuoman päälle kerroksen, joka ei päästä ilmaa kosketuksiin mehun kanssa ja suojaa sitä käymiseltä. Käyttämällä kelluvaa kantta öljysinetillä pitää omenamehun raikkaana säiliössä useiden kuukausien ajan. Öljy pysyy aina mehun päällä, koska se on kevyempää kuin mehu ja tämän ansiosta se ei sekoitu mehun kanssa.

Säiliötä ei tarvitse täyttää mehulla reunaan asti. Öljysinetöity kerros ui mehun päällä ja liukuu alas mehutason muuttuessa säiliössä (esim. mehua nautittaessa säiliöstä). Öljysinetöidyn kannen lisäksi on toinen kansi ilmaventtiilillä, joka laitetaan säiliön päälle ja suojelee sisältöä pölyltä.

Ruostumatonta terässäiliötä voidaan myös käyttää mehun kuumentamiseen ja sen jälkeen mehu voidaan kaataa pulloihin, purkkeihin tai Bag-in-Box -pusseihin. Säiliön pohjassa on hana, jonka kautta mehua voidaan nauttia. Säiliöt ovat tarjolla kahtena kokona - 65 ja 110 litraa ja pyydettäessä erikseen voidaan tilata myös 170 litran koko.Alla olevassa videossa näytämme Bag-in-Box -mehun säilytys pussin täytön kuumalla omenamehulla suoraan pastörointisäiliöstä. Käytämme myös pussin pidikettä, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Tämä tuote lisättiin koriin