Kuinka mehupuristinta käytetään?

Mehustaminen on loistava tapa kokeilla erilaisia hedelmä- ja marjayhdistelmiä ja luoda omia ainutlaatuisia juomia. Suosituin on kuitenkin mehun valmistus omenoista. Tämän mahdollistamiseksi tarjoamme tehokkaita ja helppokäyttöisiä mehupuristimia.

Omenamehun puristaminen valitsemillasi mehupuristimilla on yksinkertainen prosessi, riippumatta siitä, minkä tyyppisen puristimen valitset - käsikäyttöisen ruuvipuristimen, hydraulisen puristimen tunkilla tai vesikäyttöisen puristimen, jossa on kumipussi sisällä.

Muutamia yksinkertaisia vaiheita mehun tehokkaaseen uuttamiseen omenoista:

  1. Varmista, että omenamassa on murskattu hienoksi. Tähän tarkoitukseen tarvitaan hedelmämurskain, joka hienontaa omenat oikein.
  2. Täytä mehupuristimen kori murskatulla hedelmämassalla. On tärkeää tasoittaa massa korissa, jotta puristus on tasainen.
  3. Paina mehu ulos. Riippuen mehupuristimen tyypistä, paine luodaan koriin joko käsikäyttöisellä veivillä ruuvipuristimessa, tunkilla hydraulisessa mehupuristimessa tai vesipaineella vesikäyttöisessä hydraulisessa mehupuristimessa.
  4. Käytä suodatinta. Suodatin tulee aina olla mukana mehupuristimessa. Suodatin on tarpeellinen, jotta hedelmänmalto ei pääse mehuun. Se auttaa myös estämään murskattua massaa aiheuttamasta tukoksia.
  5. Aseta sopiva astia mehupuristimen ulosmenolle keräämään tuorepuristettua omenamehua. Varmista, että astia on riittävän iso tulevalle mehumäärälle.

Tuorepuristettua mehua voi joko juoda suoraan, pastöroida pitkäaikaista säilytystä varten tai muuttaa aromaattiseksi siideriksi.


Katso: Mehupuristimet