Mikä on paras pakkaus omenamehun säilytykseen?

Käytännöllisin, turvallisin ja hygieenisin pakkaus pastöroidun omenamehun pitkäaikaiseen säilytykseen on Bag-in-Box (BiB) ja Pouch-Up®-pussit!

Perinteisesti omenamehua on säilytetty lasipulloissa ja purkeissa. Tämä vaatii kuitenkin paljon työtä, sillä pullot ja purkit on pestävä, lämmitettävä ja suljettava huolellisesti. Ne vievät paljon tilaa, ovat painavia ja voivat helposti rikkoutua. Avatun pullon tai purkin sisältö tulisi kuluttaa muutaman päivän kuluessa käymisen estämiseksi. Juodun mehun jälkeen pullot ja purkit on pestävä ja säilytettävä seuraavaan syksyyn asti.

Bag-in-Box ja Pouch-Up ovat erinomainen vaihtoehto lasipulloille ja purkeille!

Bag-in-Box-järjestelmä koostuu erittäin vahvasta pahvilaatikosta ja erityisestä sisäpussista.

Pahvilaatikko suojaa sisällä olevaa mehupussia.

Sisäpussi koostuu kahdesta kerroksesta erikoiskehitettyjä neste- ja ilmatiiviitä kalvoja, jotka kestävät kuumia lämpötiloja jopa 100°C asti.

Pouch-Up® on itsenäinen pussi, joka on valmistettu hapen-, nesteen- ja valonpitävistä kalvoista, jotka varmistavat, että sisältö pysyy saastumattomana ilman ja valon vaikutuksesta.

Sekä Bag-in-Box että Pouch-Up-pussit on varustettu korkealaatuisilla Vitop®-hanailla, joissa on takaisinvirtausventtiili, joka takaa omenamehun säilyvyyden pitkään sekä ennen että jälkeen avaamisen.

Kun hana avataan, mehu poistetaan pussista ja pussi tyhjenee alipaineella. Erityisen takaisinvirtausventtiilin ansiosta happi ei voi päästä pussiin ja saastuttaa mehua hanan kautta, mikä takaa omenamehun pitkän säilyvyyden.

Oikein käytettynä pastöroitu omenamehu säilyy Bag-in-Box- tai Pouch-Up-pussissa vähintään vuoden, usein jopa pidempään. Avattu pussi säilyy tuoreena noin kuukauden tai pidempään, mikä on huomattavasti pidempään kuin purkissa/pullossa säilytettynä.

Bag-in-Box on ympäristöystävällinen, kestävä ja elintarviketurvallinen pakkausratkaisu omenamehulle! BIB-laatikot voi kierrättää:

BIB-laatikot lajitellaan paperipakkauksena;

Bag-in-Box- ja Pouch-Up-pussit lajitellaan muovipakkauksena.

Miten omenamehu täytetään Bag-in-Box-pussiin?

Bag-in-Box- ja Pouch-Up-pussit tulisi täyttää vain kuumalla pastöroidulla mehulla 78-82 asteessa.

Kun mehu on saavuttanut oikean lämpötilan, sitä voidaan pitää lämpimänä noin kymmenen minuuttia. Sen jälkeen mehu voidaan laskea bag-in-box-pusseihin ennen kuin se ehtii jäähtyä.

Ensin on irrotettava pussissa oleva hana ja täytön jälkeen hana asetetaan takaisin paikoilleen ja painetaan alas.

Mehun helpompaan täyttämiseen pusseihin voi käyttää erityistä Bag-in-Box-pidikettä.

Tarjoamme myös puoliautomaattisia ja automaattisia ammattilaisia täyttökoneita, jotka tarjoavat täysin integroidun ratkaisun Bag-in-Box- ja Pouch-Up®-pakkauksille.Katso: 3 litrainen bag-in-box mehun hanapussi Smurfit Kappa