Mehupuristimet


Minkä puristimen valitsisin?

Puristimen valinta riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka suuria määriä mehua suunnittelet valmistavasi. Lyhyesti sanottuna, mitä enemmän mehua valmistat sitä suurempi pitää puristimen tilavuuden olla. Myös pienellä puristimella voi tehdä suuria määriä mehua, mutta mitä suurempi puristin sitä nopeampaa on valmistus.

Jos sinulla on puutarhassa esimerkiksi 3-4 omenapuuta ja arvioimasi mehumäärä on noin 100-150 litraa, sinulle sopii koripuristinmallit F20 tai F25. Jos haluat säilöä suuria määriä mehuja ja arvostat helppoutta, sinulle sopivat vesipainepuristimet Speidel 20l tai Speidel 40l.

Puristimia on helppo huoltaa ja hoitaa, ja oikein käsiteltyinä ne säilyvät kauan käyttökunnossa: jokaisen käyttökerran jälkeen ne tulee pestä huolellisesti ja antaa puristimen ja erityisesti korin kuivua kunnolla.

Kuinka paljon mehua saadaan tuotettua?

Mehun määrä riippuu monista tekijöistä. Näitä ovat omenalajike, omenoiden kypsyys, ja se minkälaisiksi omenat on murskattu (pieneksi tai karkeammaksi massaksi). Tiedetään, että jotkut kesäomenalajikkeet kuten esimerkiksi valkoinen omena tuottavat kypsinä erittäin vähän mehua. Tämä johtuu omenoiden pehmeydestä ja huokoisuudesta. Myöhäisemmät syys- ja talvilajikkeet tuottavat yleisesti enemmän mehua. Käytännössä mehunvalmistuksessa sekoitetaan kaikki lajikkeet yhteen, ja täten saadaan ainutlaatuinen maku mehuun.

Mitä pienemmäksi omenat murskataan, sitä enemmän saadaan mehua. Ei kuitenkaan kannata murskata omenoita soseeksi, sillä tällöin mehu erottuu massasta huonommin. Meidän rouhijamme ovat suunniteltu niin, että omenat murskataan ihanteelliseen koostumukseen. Käytännössä mehun saanto on 50 - 70 %.

Sopivatko puristimet ainoastaan omenoille?

Jotkut asiakkaistamme tekevät mehua omenoiden lisäksi marjoista - mansikoista, viinimarjoista, aroniasta; vihanneksista - punajuuresta, porkkanasta, kurpitsasta ja jopa raparperista.

Tämä tuote lisättiin koriin