Kivenpoistokoneet

Koneet erilaisten hedelmien ja marjojen kivien poistamiseen. Kivenpoistokoneet varmistavat kiven ja hedelmän puhtaan erottelun ja käsitellyn hedelmämassan täydellisen koostumuksen.

Käsiteltävät tuotteet syötetään syöttösuppiloihin, jotka ovat suunniteltu standardilaatikot mielessä pitäen ja syötetään erissä roottorin kumisen keskusruuvin välityksellä. Hihnat kuljettavat tuotteet hellästi rumpusiivilän läpi, josta ne jatkavat matkaansa massan keräysastiaan ja siitä jakeluliitäntään DN65.

Koneet vievät vähäisen määrän lattiatilaa sen kompaktin rakenteen ansiosta. Tehokkaalla moottorilla on riittävä kapasiteetti jatkuvaa käyttöä varten ja helposti vaihdettavat siivilät lukuisilla eri halkaisijoilla erikokoisten siemenien käsittelyä varten. Kivenpoistokoneet sopivat käytännössä kovien ja pehmeiden materiaalien erottamiseen. Siksi on esimerkiksi mahdollista erotella siististi mansikat lehdistä ja kannoista tai erotella päärynät siemenistä ja kannoista. Keittämisen jälkeen omenat voidaan erotella siemenistä, kannoista ja kuoresta.