Hillon keittosäiliöt

Keittosäiliöt ovat suunniteltu hillon ja marmeladin tuottamiseen. Säilöissä on joko sähköinen tai käsisekoitin. Keittosäiliöt ovat tarjolla eri kokoina alkaen pienemmästä 15 litran säiliöstä suureen 120 litran säiliöön asti.

Säiliöt ovat valmistettu kuparista, joka sopii parhaiten hillon käsittelyyn. Vesihaudeastia säiliön ympärillä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kupari vähentää bakteerien määrää ja takaa näin paremman säilyvyyden hillolle. Keittäminen kuparisäiliössä takaa optimin maun ja ulkonäön. Esimerkiksi marmeladin tai hillon väri on luonnollisempi, kun ne keitetään kuparisäiliöissä ja niihin ei lisätä keinotekoisia väriaineita (esim. mansikkahillot). Joten kupari vähentää säilöntäaineiden ja keinotekoisten väriaineiden määrää!


Boilerin ympärillä oleva lämmityselementti täytetään vedellä, joka takaa säiliön nopean ja tasaisen kuumennuksen. Keittosäiliön kansi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja se on kaksiosainen. Kannen pienemmän osan alla on ritilä, jota voidaan käyttää ainesosien tai sokerin lisäämiseen. Kannen suurempi osa avaa säiliön koko yläosan, jonka ansiosta se on helppo tyhjentää ja puhdistaa.