Tarvitseeko omenat murskata ennen mehun puristamista?

Kyllä, ennen kuin omenat voi puristaa mehuksi, ne on murskattava hienoksi hedelmämassaksi.

Murskaaminen on tärkeää, jotta saadaan mahdollisimman paljon omenamehua. On myös tärkeää, että hedelmämassalla on oikea koostumus, ei liian hienojakoista tai liian karkeaa.

Ei riitä, että omenat leikataan viipaleiksi veitsellä, koska palat ovat liian suuria. Liian suuret palat vastustaa puristamista liikaa, joten niistä ei täten voi puristaa mehua tehokkaasti.

Miten omenat murskataan?

Omenoiden tai päärynöiden murskaamiseen oikein tarvitaan siihen suunniteltu hedelmänmurskain.

On olemassa sekä käsikäyttöisiä että sähkökäyttöisiä hedelmänmyllyjä ja murskaimia, jotka sopivat kaikentasoisille mehunvalmistajille. Nämä koneet antavat hedelmämassalle koostumuksen, joka sopii mehun valmistukseen.


Katso:  Hedelmämurskaimet