Pastörointilaitteet

Laitteet mehun ja siiderin pastöroimiseen. Tarjoamme tuotevalikoimassamme pienempiä kuumentimia pienten mehumäärien pastöroimiseen hellalla (60-120l/t) ja tehokkaampia malleja, jotka soveltuvat suurempiin tuotantolinjoihin tuottaen jopa 2000 litraa tunnissa. 

Pastörointi tuhoaa useita pilaantumista aiheuttavia mikro-organismeja mukaan lukien hiivan, ja estää näin omenamehun ja siiderin käymisen parantaen tuotteiden säilyvyyttä. Jopa tuorepuristettu ja nopeasti käsitelty raakamehu voi altistua mikro-organismeille (sienet, hiiva, bakteerit) lyhyessä ajassa. Tämän takia on tärkeää suojata ja säilöä raakamehu turvallisella ja hellällä käsittelyllä. Alkoholittomat juomat säilyvät pitkään vain käyttämällä fyysisiä prosesseja. Kaikkein yleisin tapa on lämpökäsittely – pastörointi. 

Raakamehun elinikää voidaan pidentää alle 100 °C lämpötiloilla sen alhaisen pH-arvon ansiosta. Lämpötila (tavallisesti 75 - 80 °C) ja lämmityksen kesto vaikuttavat mikro-organismien/entsyymien deaktivoitumiseen. Kun taas yli 80 °C lämpötilaa käytettäessä on maun muuttumisen riski (kiehuminen/karamellin maku).